Tantric Moments – Liefde & Bliss

Kaart onbeschikbaar

Date/time
Date(s) - 14/02/2020
19:30 - 22:30

Location
Happy Yoga

Categories


Op deze valentijnsavond een uitstekende gelegenheid om de liefde te vieren! Is er liefde, dan is er ook bliss, overgave, en een gevoel van eenheid.
 
Geen wonder dat we snakken naar liefde. Dit zal een avond zijn over liefhebben, genot en nabijheid.
 
Deze avond zal intappen op de 4e basisemotie, in de serie angst, woede, verdriet en vreugde/liefde; met Liefde als hekkensluiter.
Ik denk dat als je jezelf én de ander kunt dragen in de andere 3 basis-emoties, dat er dan pas echt ruimte komt voor volwaardige vreugde, bliss en liefde, en daarmee voor de verbinding vanuit eerlijkheid & authenticiteit.
 
Als positieve emoties bekijken we niet alleen Vreugde & Liefde, maar ook Genot, Bliss & Vrede. In negatieve zin (uit balans), kan deze basisemotie verbonden worden met gevoelens zoals verlangen, verwachtingen en verslavingen. Vreugde die doorslaat kan zich uiten in euforie, opwinding of misschien zelfs rusteloosheid of haast. Als je je deze laatste gevoelens voorstelt, kun je waarschijnlijk voelen hoe je in deze sensaties juist de verbinding met de ander en je omgeving verliest, in plaats van je verbindt. Bijzonder, want verbinding lijkt de essentie van liefde. Het is dus boeiend hoe verbinding, valt of staat door deze basis-emotie.
We onderzoeken met elkaar waar disbalans gesteund kan worden zodat een voedende kracht ontstaat om just nog meer vreugde en liefde te kunnen ervaren.
 
In het taoisme is het organen die samenhangen met Vreugde en Liefde, in eerste instantie het hart (zegt genoeg ;-)), daarnaast de dunne darm (lower dantiën, centrum van het lichaam & het spreekwoordelijke ‘onderbuik gevoel’) met daarnaast de tong die zorgt voor de spraak. We zullen gaan verbinden met ons hart, onze intuïtie en spreken vanuit de buik & het hart. We zoeken verbinding tussen deze centra, om onszelf als één en in extase te kunnen ervaren, en vanuit die extase maken we verbinding met elkaar. Ook worden de handen vaak gezien als een verlengstuk van het hart. Daarom zullen tijdens deze avond ook de handen een rol spelen van verbinding en liefde, en raken we aan vanuit het hart.
 
Knuffelen als meditatie, is denk ik de meest eenvoudige manier om vreugde te ervaren
 
Deze avond gaat over het verbinden met je lichaam, het leven en andere mensen:
Waar ben je in balans met jezelf en de ander, en kun je vanuit daar verbinden, open nieuwsgierig en vrij van verwachtingen?
 
Ik zie uit naar een heerlijke avond vol vreugde, genot & liefde.
 
Warme groet,
– Wanda –
 
PRAKTISCH
iedere Vrijdag 19.30-22.30 (welkom va 19.00)
LET OP: Het hek gaat om 19.30 dicht, kom je te laat, dan sta je voor een gesloten deur.
LOCATIE Happy Yoga
€15,- (€12,- met kaartsysteem)
Draag comfortabele kleding
Je hoef je van te voren niet aan te melden, kom wanneer het jou uitkomt.