Tantric Moments

Kaart onbeschikbaar

Date/time
Date(s) - 14/06/2019
19:30 - 22:30

Location
Happy Yoga

Categories


Deze avond zullen we verschillende basis technieken uit tantra gebruiken om een indruk te geven van wat tantra is. We gaan in op de filosofie van tantra, en de bedoeling is om jullie een indruk te geven van wat tantra voor jou kan betekenen.

De letterlijke vertaling van Tantra in het Sanskriet is weefgetouw. De talloze aspecten van ons leven worden gezien als de draden die tezamen de structuur vormen van ons totale wezen en daarmee de persoonlijke levenservaring. In tantra onderzoek je dit weefsel. Je gebruikt jouw ervaring, de mensen om je heen én het leven zelf als (spiegel) en leraar voor jezelf en voor jouw groei en ontwikkeling. De beoefening van tantra omvat de acceptatie en liefdevolle omarming van alles dat verschijnt in jouw bewustzijn; JA ZEGGEN TEGEN ALLES. (Begrijp dit niet verkeerd: zeg ook ja tegen een ‘nee’ voelen en die dus aangeven.) Door deze liefdevolle acceptatie, zul je zien hoe wonden en onzuiverheden in jouw persoonlijke weefsel kunnen genezen. Door de beoefening zul je steeds beter kunnen aanvoelen wat jouw waarheid en verlangens zijn, en daardoor kun je steeds beter verantwoordelijkheid nemen voor hoe jij jouw leven vorm wilt geven.
 
Een belangrijk aspect van tantra is polariteit. Mannelijke en vrouwelijke aspecten worden gezien als van diepe ​​metaforische betekenis. In tantra is ieder individu niet man of vrouw, maar is voor de helft opgebouwd uit man en vrouw; Ieder van ons is geboren uit 1 man & 1 vrouw. Het mannelijke wordt gezien als het veld van bewustzijn en liefdevolle aanwezigheid, daarin vindt ervaring, het leven zelf (vrouwelijk) plaats.
Op het plaatje van dit event, zie je daarom een liefdevolle, mediterende (Shiva) Boeddha, op wiens schoot een vrouwelijke (shakti), zich volledig overgeeft aan zijn aanwezigheid en de ervaring van het leven. Hun gelukzaligheid tezamen is de metafoor van van verlichting.
 
Methaphorisch tot man en vrouw, kan de realiteit van het bestaan ​gezien worden als opgebouwd uit polariteiten: dag-nacht, zomer-winter, intern-extern, water-vuur, geven-ontvangen, pijn-vreugde, inademing-uitademing, leven-dood, licht-schaduw, concept -realisatie etc.
Wanneer de twee polen elkaar ontmoeten, is er eenheid, gelukzaligheid, orgasme, realiteit, volledige vrede (Yoga).
 
Daarom is tantra een pad, waarin je beoefent om meer en meer de tegenstellingen in jezelf en het leven samen te brengen, alsof het leven de liefde bedrijft in ons. Volledige acceptatie, het toelaten en werken met verlangens, het openen van de zintuigen en het onderzoek naar de dynamiek van geven en ontvangen zijn daarom key-holders in de beoefening van tantra.
 
Voel je van harte welkom in deze introductieavond, gehouden in de veilige setting van Tantric Moments.
– Wanda-

PRAKTISCH
iedere Vrijdag 19.30-22.30 (welkom va 19.00)
LET OP: Het hek gaat om 19.30 dicht, kom je te laat, dan sta je voor een gesloten deur.
€15,- (€12,- met kaartsysteem)
Draag comfortabele kleding
Je hoef je van te voren niet aan te melden, kom wanneer het jou uitkomt.